Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2020. Június 10. 07:06, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

A nyomozókat is meglepte, amit a drogtermesztőknél találtak - VIDEÓ

A nyomozókat is meglepte, amit a drogtermesztőknél találtak - VIDEÓ

Egy gyömrői ház udvarán rohadó régi katonai teherautó felépítményében is termesztették a marihuánát a drogtermesztők. Mellette még három másik ültetvényen, amelyeket a rendőrök egytől-egyig felszámoltak.

Kábítószer-kereskedelem miatt folytat nyomozást az alsónémedi S. Ferenc és társai ellen a rendőrség. Az 53 éves férfi és a köré szerveződő bűnözői csoport marihuánaültetvényeket alakítottak ki, és a megtermelt kábítószert Budapesten, illetve Pest megyében árulták.

A banda elfogására összehangolt akciót szerveztek a rendőrök hétfőn hajnalra. Az egyenruhások több helyszínen csaptak le egyszerre, és a művelet során összesen hat embert fogtak el, tíz kutatást tartottak, illetve felfedtek négy, egy XIII. kerületi, egy tápiósági és két gyömrői vadkenderültetvényt.

A nyomozók lefoglaltak 198 tő kannabisznövényt, több mint 16 kiló leszüretelt marihuánát, illetve csekély mennyiségű kábítószergyanús port, feltehetően kokaint. A lefoglalt drog feketepiaci értéke körülbelül 62 millió forint.

A nyomozók az elfogott négy férfit és két nőt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.