Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. December 14. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Átvállalja a minimálbér-emelést a kormány

Átvállalja a minimálbér-emelést a kormány

Állami támogatást kap 12 ágazat jövőre az első félévben arra, hogy az előírtnak megfelelően emeljék a minimálbért. A döntés szerint a minimálbér 93 ezer forintról 98 ezer forintra, a garantált bérminimum 108 ezerről 114 ezer forintra emelkedik jövőre.

Hétfőn állapodnak meg az érintett szervezetek arról, hogyan juthat majd el a munkaadókhoz az állami támogatás, de a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint a Társadalombiztosítási járulékból kellene levonni a támogatás összegét.A VOSZ főtitkára, Dávid Ferenc azt mondta a Gazdasági Rádiónak, hogy ez minden teljes munkaidőben foglalkoztató munkavállalót érint január elsejétől, és nem a munkáltató döntésén múlik. A bértarifát, akár a minimálbért akár a garantált bérminimumot meg kell adni, ez mindegy 620 ezer magyar munkavállalót érint. A kormánynak még a minimálbér kihirdetése előtt a Nemzetgazdasági és Társadalmi Tanáccsal is konzultálnia kell, ezt a munka törvénykönyve írja elő.

Címkék: kormány, minimálbér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné