Városlista
2024. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2020. December 08. 09:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Csökken a járvány terjedési sebessége

Csökken a járvány terjedési sebessége

A járvány terjedési sebessége csökken, ugyanakkor a koronavírus Magyarország egész területén jelen van

- állapította meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja alapján hétfőn. Az NNK a honlapján azt írta: Egerben emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben a 49. heti adatok szerint, a hevesi megyeszékhely mellett Szombathelyen és Békéscsabán az átlagosnál magasabb ez az érték.

A vizsgálatok szerint Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron csökkenő, míg a többi vizsgált településen stagnáló a tendencia a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében.

Kiemelték, a kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, különösen a karácsonyi időszakban. Fontosnak nevezték azt is, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Belföld

Változékony időjárás várható a héten

Hétfőn még túlnyomóan napos idő lesz, de keddtől többfelé várható eső, majd csökken a csapadék esélye és visszatér a több-kevesebb napsütés, de a hét végén ismét lehűlés érkezik csapadékkal és széllel

2024. Szeptember 23. 07:49, hétfő | Belföld

Személyesen hívta vitára a miniszterelnök politikai igazgatója Magyar Pétert

Személyesen hívta vitára a miniszterelnök politikai igazgatója Magyar Pétert - hangzott el vasárnap az M1 aktuális csatorna hírműsorában.

2024. Szeptember 23. 07:48, hétfő | Belföld

Árvíz - Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain

Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain, ahol már a helyreállítási munkálatokat készítik elő. Az árhullám Budapest alatt, Paks térségében tart - közölte vasárnap az MTI-vel az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)

2024. Szeptember 22. 09:01, vasárnap | Belföld

OVF: lefelé halad a Dunán az árhullám, a nézelődők okozzák a legtöbb gondot

Lefelé halad a Dunán az árhullám, a legnagyobb gondot a nézelődők okozzák, akik hátráltatják a munkát, veszélyeztetik a töltéseket - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken napközben az MTI-vel.