Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Február 15. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Drogosan okozott halálos balesetet, hat év börtönre ítélték

Drogosan okozott halálos balesetet, hat év börtönre ítélték

Jogerősen hat év börtönre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a férfit, aki két vétlen ember halálát okozta azzal, hogy kábítószer hatása alatt vezetve autóját, fékezés nélkül belerohant a szemben haladó járműbe

- ismertette a döntést a Miskolci Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az eset 2017. november 5-én történt a 37-es számú főúton. A férfi egyedül autózott Sárospatak felé, amikor minden előzmény nélkül áttért a menetirány szerinti bal oldalra és fékezés nélkül frontálisan összeütközött a szemből érkező autóval. A vétlen autó sofőrje a fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az autóban négyen ültek, ketten a helyszínen életüket vesztették. A sofőr és a negyedik utas nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat hat évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is.

Az ítéletben kitértek arra is, hogy nemcsak az ittas vezetés, hanem a kábítószer hatása alatti járművezetés is bűncselekmény, mindkét szer fogyasztása jelentősen növeli a baleseti kockázatot, hatásukra növekszik az észlelési idő, és tompulnak a reflexek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.