Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2021. Március 11. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Horvát püspök: az összes EU-tagállam közül Magyarországtól kaptuk a legnagyobb segítséget

Horvát püspök: az összes EU-tagállam közül Magyarországtól kaptuk a legnagyobb segítséget

A horvátországi földrengés károsultjaiért tett erőfeszítésekért mondott köszönetet Magyarországnak és Orbán Viktor kormányfőnek Vlado Kosic, Sziszek püspöke

- tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán. Levelében a katolikus vezető úgy fogalmazott: a sziszeki püspökséget nagyon súlyosan érintette a december végi földrengés. Az összes EU-ország közül éppen Magyarország volt az, amely a legszélesebb körű és leggyorsabb segítséget nyújtotta számukra - emelte ki a püspök.

Felidézte: a magyar kormány képviselői nemrég tájékoztatták arról is, hogy Magyarország egy új templom építéséről döntött Zazina településen, ahol a földrengés lerombolta a régi templomot, valamint egy általános iskola építéséről Petrinjában.

"Megragadom az alkalmat, hogy tiszteletemet fejezzem ki Önnek és megköszönjem azt, hogy határozottan kiáll a nemzeti és keresztényi identitásáért az Európai Unióban. Szeretném, ha a mi horvát politikusaink is így tudnák képviselni a mi katolikus értékeinket és hagyományainkat" - fogalmazott Vlado Kosic püspök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:17, szombat | Külföld

Kiderült, miért történhetett meg a Trump elleni első merénylet

Kommunikációs hiányosságok miatt történhetett meg a Donald Trump elleni első merényletkísérlet a belső vizsgálat szerint.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.