Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2018. Január 04. 07:27, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Az év első időközi választásait rendezik vasárnap: Ordacsehiben polgármestert, Kapolcson polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

A Somogy megyei Ordacsehiben a korábbi polgármester, a független Márton László tavaly szeptemberi halála miatt kell időközi választást tartani. A voksoláson két független jelölt indul: a jelenlegi alpolgármester, Kránicz József és Horváth Gyula. (A legutóbbi önkormányzati választásokon Kránicz József a Fidesz-KDNP színeiben jutott be a képviselő-testületbe). A kistelepülésen 724 választára jogosult adhatja le szavazatát vasárnap.

A Veszprém megyei Kapolcson polgármestert és képviselő-testületet is választanak vasárnap, miután a képviselő-testület tavaly szeptemberben feloszlatta magát. Az időközi polgármester-választáson két független jelölt, a jelenlegi polgármester, Göntér Gyula, valamint Márvány Péter indul. A négy önkormányzati képviselői helyre hét független jelöltre - Márta Istvánra, Varga Szilviára, Szaszkó Benedekre, Sári Jánosra, Horváth Lászlónéra, Vass Istvánra és Kocsis Csabára - voksolhat a település 307 választásra jogosult lakosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.