Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2018. Szeptember 18. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:pixabay

Lezuhant egy siklóernyős a Csókakő és Csákberény között

Lezuhant egy siklóernyős a Csókakő és Csákberény között

Mentőhelikopterrel vitték kórházba azt a siklóernyős férfit, aki lezuhant a Csókakő és Csákberény közötti sziklás, dombos területen hétfő délután- tájékoztatta a katasztrófavédelem és a rendőrség hétfőn délután az MTI-t.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője emlékeztetett: a siklóernyős egy sziklás domboldalra zuhant, a tűzoltóknak a fás-bokros részen ösvényt kellett vágniuk, hogy elérjék.

Közölte: a tűzoltók és a mentők hordágyra helyezték a férfit, a honvédség kutató-mentő szolgálatának helikoptere csörlőt engedett le, és levitte a sérültet a domboldalról. Innen a mentőhelikopter vitte tovább. A férfi súlyosan megsérült a balesetben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu weboldalon azt közölte: egy 52 éves férfi a sérült. A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.