Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2018. Október 13. 14:31, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szépségápolási termékeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

Szépségápolási termékeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelem által ellenőrzött 120 kozmetikai termékből hatot kivontak a forgalomból:

két-két sampon és natúrkozmetikum, egy-egy folyékony szappan és pipereszappan mikrobiológiai szennyeződést tartalmazott vagy címkézése nem volt megfelelő, de akadt olyan is, amelynek lejárt a minőség megőrzési ideje - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

Az ITM országos szinten vizsgálta a kozmetikai termékek, tusfürdők, samponok, folyékony szappanok, natúrkozmetikumok, pipereszappanok, szájvizek mikrobiológiai jellemzőit. A tusfürdőknél és a szájvizeknél nem találtak szabálytalanságot. A tárca ezen felül 12 hajszárító áramütés és a túlmelegedés elleni védelmét is vizsgálta, a készülékek mindegyike megfelelt az előírásoknak.

Kiemelték, a járási hivatalok intézkedtek a nem megfelelő termékek kivonásáról a forgalomból, a veszélyes kozmetikumok lekerültek az üzletek polcairól.

A közleményben Keszthelyi Nikoletta, az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárát kifejtette, a magyar fogyasztóvédelemben a biztonság az első, ezért különösen fontos azoknak a tisztálkodó szereknek és szépségápolási termékeknek az ellenőrzése, amelyeket az emberek naponta használnak. A fogyasztóvédelem folyamatosan figyelemmel kíséri a piacot, az üzletek kínálatát, és rendszeresen ellenőrzi a termékeket - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.